מניעת זיהום מזון על ידי חיידקים פתוגניים מהווה מטרה קריטית של בריאות הציבור עבור צרכנים ברחבי העולם. ההשלכות הכלכליות משמעותיות גם עבור היצרנים והתעשייה.
בשיטה החדשה משתמשים בפלטפורמת Real Time PCR – Polymerase Chain Reaction , בעזרת קיט מסחרי. קיטים מבוססי PCR משתמשים באנזים (Taq polymerase) כדי להגביר מקטע ייחודי מה-DNA של מיקרואורגניזם המטרה. התגובה כרוכה בהצמדת פריימרים ופרוב מסומן בצבע פלורסנטי לרצף DNA ייחודי והגברתו באופן ספציפי.
ככל שכמות תוצר ה-PCR עולה, עולה גם העוצמה של הצבע הפלורסנטי.
היתרון של פורמט בדיקה מהירה זה הוא, שניתן לזהות כמויות נמוכות מאוד של הפתוגן בפרק זמן קצר יחסית ובכמות גדולה של דוגמאות בבת אחת.
המהירות בה ניתן לספק תוצאה אמינה עבור כל דוגמא, היא משמעותית כאשר מדובר בבריאות הציבור, מוצרים בעלי חיי מדף קצרים ועבור יצרני מזון בתהליך הייצור עצמו.