בטיחות מזון-הסכנות במזון והבדיקות שמגנות מפני תחלואה

בדיקות בטיחות מזון נוגעות בכל שלבי הייצור של חומר הגלם, העיבוד, הטיפול והאחסון של המזון שנועדו למנוע ארבעה סוגי סיכונים:

  • סכנות ביולוגיות – נוכחות חיידקים ועובשים במזון ברמה גבוהה מהמוגדר בתקן כפועל יוצא של ייצור, אחסון והגשה לצרכן בתנאים לא נאותים.
  • סכנות כימיות – חומרי הדברה בפירות וירקות כתוצאה מאי חיטוי, שימוש בחומרי הדברה וניקוי מסוכנים אשר עלולים לחדור אל הפרי/ירק ועוד.
  • סכנות אלרגיות – נוכחות של מוצרים רבים העלולים לגרום לתגובות אלרגיות שונות. המטרה היא בין היתר בירור מקדים ואיתור רגישויות במזון עבור הציבור הרחב.
  • סכנות פיזיקליות- נוכחות של גורמים זרים במזון או בחומרי הגלם.

בדיקות לאיתור גורמים מסכנים במוצרי מזון כגון:

  • חומרי ההדברה ושאריות
  • חומרים משמרים וצבעי מאכל זיהומים
  • רעלנים
  • אלרגנים
  • ועוד.

סוגי הבדיקות הנדרשות:

אבטחת איכות מזון / בדיקות כימיות / בדיקות מלקולריות / בדיקות מיקרוביאליות / בדיקות ניטור סביבת מזון / אקרילאמיד במזון / סלמונלה ועוד. מעל 400 בדיקות שונות המתבצעות במעבדות השונות של הקבוצה. לרשימה המלאה >>

מגוון הבדיקות המבוצעות במעבדות מילודע

בדיקות בטיחות מזון:

  • מיקרואורגניזמים מזהמי מזון
  • סטריליות מסחרית
  • כושר השתמרות של מוצרים משומרים
  • חיי מדף של מוצרים שונים
  • שאריות חומרי הדברה במזון לרבות פחמימנים מוכלרים, זרחנים אורגניים, חנקנים אורגניים, פירטרואידים וכו', רעלנים כגון : מיקוטוקסינים ובהם אפלטוקסינים ואוכראטוקסינים,
  • בדיקות לשאריות מתכות כבדות
  • בדיקות חומרים משמרים
  • בדיקות מתכות במזון
  • בדיקות אקרילאמיד
  • בדיקות מיגרציה
  • ועוד

בדיקות בטיחות לניטור סביבת עבודה:

  • דיגום מים בתהליכים שונים בייצור השוטף.
  • ביצוע ניטור זיהומים של חדרים נקיים במפעלים (כבדיקה בלתי תלויה): אוויר, משטחים, ידי עובדים וביגוד.
  • וולידציות לחדרים נקיים- דיגומי אוויר, משטחים ועובדים על ידי Air Sampler מכוייל לספיקות קבועות בעזרת צוות מיומן של דוגמים - ביצוע בדיקה לחדר נקי מלאה החל משלב בניית חדר נקי ועד לסיום התהליך.

הבדיקות הנרחבות והקפדניות, הצוות המקצועי ברמה הבינלאומית והמכשור המתקדם ביותר מעניקים לכם מענה איכותי ומהיר ככל שניתן לאבטחת המזון ואיכותו.

שירותים במסגרת בדיקות מזון ובדיקת איכות מזון:

  • שירותי מניעה וניהול הסיכונים שזוהו בתהליכי הבדיקות לבטיחות המזון בכל שלב.
  • בניית תכנית עבודה ותהליך טיפול עקבי ושיטתי למניעת סיכוני בטיחות במזון.
  • עמידה מלאה בדרישות התקן הקבועות בחוק ונדרשות ע"י משרד הבריאות ומשרד החקלאות, ובתקנים בינלאומיים עפ"י צורך.
  • פיתוח דרכים לשיפור ייצור ואיכות מוצר. דבר המבטיח מקסימום איכות וצמצום כמות ההחזרים (recall). 
  • שיפור וזירוז תהליכי עבודה.

עמידה בתקנים היא מחויבת על פי חוק, אך מעבר לכך יש לה חשיבות גם ברמה הכלכלית עסקית. מחקרים רבים מוכיחים כי עמידה ברמת התקן עוזרת לכל ענפי המזון להגיע אל מוצר איכותי במינימום נזקים והחזרים, דבר המוביל לתועלת כלכלית גבוהה, בבחינת : טוב לצרכן – טוב לעסק.  

הענפים וסוגי המזון הזקוקים לשירותי בדיקות, בטיחות מזון ואבטחת איכות מזון:

ענפים: תעשיית המזון / רשתות שיווק / יצרני מזון / חברות הנדסה / חוות ניסוי חקלאיות / משתלות / חקלאים / מסעדות ובתי קפה / בתי אריזה / חברות קייטרינג / בתי מלון / בתי אבות / בתי חולים / ועוד.

סוגי מזון: בשר / חלב ומוצריו / מוצרי סויה / מוצרי מאפה / מזונות לבעלי חיים / תערובות דגנים / תוספי תזונה / קמח / שמן זית / ועוד.

אבטחת איכות מזון

בדיקות לסימון תזונתי:

  • אפר
  • רטיבות
  • פחמימות
  • סיבים תזונתיים
  • אחוז שומן
  • אחוז שומן רווי
  • פרופיל חומצות שומן
  • פרופיל חומצות חומצות שומן אומגה 3 ו 6
  • פרופיל חומצות שומן trans
  • מינרלים : סידן , נתרן , ברזל, מגנזיום ועוד
  • מתכות כבדות : ניקל, כספית, עופרת , ארסן ועוד
  • כולסטרול
  • סוכרים ב HPLC
  • חלבון
  • ויטמינים
  • אפלטוקסינים HPLC
  • חומרים משמרים
  • אלרגנים : גלוטן, סויה, בוטנים, ביצה, חלב
  • ערך פחמימות וערך קלורי

 בדיקות לתוספי מזון:

  • סוכרים
  • ויטמינים
  • מינרלים
  • חומצות אמינו
  • ועוד

בדיקות מזון עפ"י דרישות תקן ישראלי:

  • במזון כמו: שמן זית, תה, שמן למאכל, קפה ועוד.
  • בדיקות מינרליות כמו: ברזל, אשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום ועוד.

צפו בוידאו על בטיחות מזון מבית Merieux NutriSciences העולמית:

 המומחיות שלנו 

מעבדות מילודע מקבוצת Mérieux NutriSciences פועלות ומוקדשות לשיפור אבטחת איכות המזון ובטיחות המזון באמצעות מחקר תזונה, מצוינות מדעית וחדשנות בכל שלב בשרשרת אספקת המזון. החל משלב הרעיון והפיתוח ועד לבדיקות איכות מזון מקיפות והגעת המוצר אל הצרכן. בטיחות מזון, בדיקות ובקרת איכות מזון בלב המומחיות שלנו כשותפים המובילים את תעשיית המזון העולמית. הניתוחים המדעיים שלנו מבוצעים על ידי רשת בינלאומית של מעבדות מוכרות, כל אחת עם הבנה מעמיקה של דרישות גלובליות ומקומיות במסגרת מתמשכת המתפתחת ללא הרף. 

 

customer excellence

 

המעבדות לבדיקת מזון של הקבוצה מתמחות בבדיקות מזון לבני אדם ובעלי חיים, ומצוידות במכשור מגוון הכולל מערכות כרומטוגרפיה וספקטרוסקופיה מהמתקדמות ביותר ומבחר ציוד לטחינה, ייבוש, זיקוק, מיצוי וטיטרציה. מכשור זה והניסיון הרב שנצבר במעבדה מאפשרים ללקוחותינו ליהנות מבדיקות איכות מזון מקצועיות, מהירות ואמינות למוצרי בשר, תחליפי בשר, מוצרי חלב וסויה, מוצרי מאפה, תבלינים ושמנים וכן תערובות דגנים, קמחים ומספוא לבעלי חיים. המעבדה משמשת כמעבדת הבית של מועצת הצמחים -ענף הזית, האחראית על בדיקת איכות וטוהר של שמני זית. המעבדות מבצעות בדיקות מיקרוביאליות לזיהוי זיהומים בכל סוגי המזון.

כיום, אסטרטגיות ניהול סיכונים מתמקדות בפרמטרים מרובים וקבלת החלטות מבוססים על ניסוי הביצועים של כל בעלי העניין. אנו מציעים שירותי בדיקה, ביקורת, ייעוץ, בקרת איכות מזון, הדרכה ומחקר ברחבי העולם. כל השירותים האלה ניתנים להתאמה אישית על מנת לענות על צרכי איכות מזון ובטיחות מזון של יצרנים, חברות עיבוד מזון, קייטרינג וקמעונאים.

תקנים, הסמכות והכרה 

כיום קיימת יותר ויותר מודעות לנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מצריכת מזון לא בטיחותי. משרד הבריאות ומשרד החקלאות הקשיחו את הדרישות אל מול כל ספקי השירות בענף המזון מתוך מאמץ למזער את הנזקים וכוונה לשמור ככל שניתן ,שמירה מלאה על בריאות הציבור. הדרישות מייצגות את רמות המקסימום של המצאות גורמי הסיכון המותרים במזון. הטכנולוגיה כל הזמן מתקדמת והיא מאפשרת יותר ויותר עם הזמן זיהוי והורדה של רמת גורמי הסיכון במזון. בעקבות כך מתבצעים שינויים בהגדרת התקן ובדרישות התקן. מוזמנים לקרוא בהרחבה על חוק סימון תזונתי וכל דרישות התקן.

מעבדותינו נמצאות בקשר מתמיד עם משרד הבריאות, משרד החקלאות וכל גוף רגולטורי רלוונטי בארץ ובעולם פועלות עפ"י התקנים הנדרשים ומבצעות באופן מתמיד מחקר ופיתוח על מנת לשפר את השירותים המוענקים.
בנוסף אנו מספקים שירותי בדיקה, ייעוץ והכוונה למפעלי מזון, יבואנים ויצואנים של מזון ולכל העסקים והגופים בענף המזון, תעשיית המזון והחקלאות.

מעבר לבדיקות השגרתיות ניתן לקבל יעוץ בנוגע לתוויות וסימוני מזון לייצוא לכל מדינה בעולם, כמו כן תמיכה מלאה של אנליזות בתחום הכימיה ומיקרוביולוגיה.

מעבדת מילודע & מיגל הינה מעבדה מוסמכת ע"י הרשות להסמכת מעבדות בעלת תקן 17025 ומוכרת על ידי משרד הבריאות ומשרד החקלאות לביצוע בדיקות מזון, בדיקת שאריות חומרי הדברה ועוד.
שירותי הבדיקות והבקרה מבוצעים תוך הקפדה מלאה על סודיות, על פי פרוטוקולים כתובים הנסמכים על תקנים ישראלים, STANDARD METHODS, EP, EPA, ISO ,USP ותקנים בינלאומיים נוספים. כל התהליכים מבוקרים ע"י מחלקת אבטחת איכות המזון המבקרת את כל התהליכים ומפקחת על דיוקם, אמינותם ועמידתם של התהליכים במעבדות בתקנים המחמירים ובהכרות הנדרשות. >> קראו עוד על דרישות התקן

 

מילודע 100 מעבדות מוסמכות בכל העולם

 

עצם היותנו ממשפחת מעבדות Mérieux NutriSciences קבוצה המונה כ-100 מעבדות המתפרשות על פני 22 מדינות ברחבי העולם, אנו חשופים למידע מהיר ועדכני לגבי פיתוח בדיקות חדשות בותקנים בינלאומיים בתחום בטיחות ואיכות המזון, וכמו כן מידע אונליין על חדשות, טרנדים, ספי רגישות, חידושים, רגולציות חדשות, מידע כללי וחדשני מרחבי העולם, עובדה  המציבה אותנו  תמיד ובזמן אמת כמה צעדים לפני כל היתר.

הרחיבו את הידע שלכם על שירותי בטיחות ואיכות מזון של מעבדותינו:

בדיקות המזון של מעבדות מילודע&מיגל