בדיקות בטיחות מזון נוגעות בכל שלבי הייצור של חומר הגלם, העיבוד, הטיפול והאחסון של המזון שנועדו למנוע ארבעה סוגי סיכונים:
- סכנות ביולוגיות – נוכחות חיידקים ועובשים במזון ברמה גבוהה מהמוגדר בתקן כפועל יוצא של ייצור, אחסון והגשה לצרכן בתנאים לא נאותים.
- סכנות כימיות – חומרי הדברה בפירות וירקות כתוצאה מאי חיטוי, שימוש בחומרי הדברה וניקוי מסוכנים אשר עלולים לחדור אל הפרי/ירק ועוד.
- סכנות אלרגיות – נוכחות של מוצרים רבים העלולים לגרום לתגובות אלרגיות שונות. המטרה היא בין היתר בירור מקדים ואיתור רגישויות במזון עבור הציבור הרחב.
- סכנות פיזיקליות- נוכחות של גורמים זרים במזון או בחומרי הגלם.
בדיקות לאיתור גורמים מסכנים במוצרי מזון כגון:
- חומרי ההדברה ושאריות
- חומרים משמרים וצבעי מאכל זיהומים
- רעלנים
- אלרגנים
- ועוד.
סוגי הבדיקות הנדרשות:
אבטחת איכות מזון / בדיקות כימיות / בדיקות מלקולריות / בדיקות מיקרוביאליות / בדיקות ניטור סביבת מזון / אקרילאמיד במזון / סלמונלה ועוד. מעל 400 בדיקות שונות המתבצעות במעבדות השונות של הקבוצה. לרשימה המלאה >>
מגוון הבדיקות המבוצעות במעבדות מילודע
בדיקות בטיחות מזון:
- מיקרואורגניזמים מזהמי מזון
- סטריליות מסחרית
- כושר השתמרות של מוצרים משומרים
- חיי מדף של מוצרים שונים
- שאריות חומרי הדברה במזון לרבות פחמימנים מוכלרים, זרחנים אורגניים, חנקנים אורגניים, פירטרואידים וכו', רעלנים כגון : מיקוטוקסינים ובהם אפלטוקסינים ואוכראטוקסינים,
- בדיקות לשאריות מתכות כבדות
- בדיקות חומרים משמרים
- בדיקות מתכות במזון
- בדיקות אקרילאמיד
- בדיקות מיגרציה
- ועוד
בדיקות בטיחות לניטור סביבת עבודה:
- דיגום מים בתהליכים שונים בייצור השוטף.
- ביצוע ניטור זיהומים של חדרים נקיים במפעלים (כבדיקה בלתי תלויה): אוויר, משטחים, ידי עובדים וביגוד.
- וולידציות לחדרים נקיים- דיגומי אוויר, משטחים ועובדים על ידי Air Sampler מכוייל לספיקות קבועות בעזרת צוות מיומן של דוגמים - ביצוע בדיקה לחדר נקי מלאה החל משלב בניית חדר נקי ועד לסיום התהליך.
הבדיקות הנרחבות והקפדניות, הצוות המקצועי ברמה הבינלאומית והמכשור המתקדם ביותר מעניקים לכם מענה איכותי ומהיר ככל שניתן לאבטחת המזון ואיכותו.
שירותים במסגרת בדיקות מזון ובדיקת איכות מזון:
- שירותי מניעה וניהול הסיכונים שזוהו בתהליכי הבדיקות לבטיחות המזון בכל שלב.
- בניית תכנית עבודה ותהליך טיפול עקבי ושיטתי למניעת סיכוני בטיחות במזון.
- עמידה מלאה בדרישות התקן הקבועות בחוק ונדרשות ע"י משרד הבריאות ומשרד החקלאות, ובתקנים בינלאומיים עפ"י צורך.
- פיתוח דרכים לשיפור ייצור ואיכות מוצר. דבר המבטיח מקסימום איכות וצמצום כמות ההחזרים (recall).
- שיפור וזירוז תהליכי עבודה.
עמידה בתקנים היא מחויבת על פי חוק, אך מעבר לכך יש לה חשיבות גם ברמה הכלכלית עסקית. מחקרים רבים מוכיחים כי עמידה ברמת התקן עוזרת לכל ענפי המזון להגיע אל מוצר איכותי במינימום נזקים והחזרים, דבר המוביל לתועלת כלכלית גבוהה, בבחינת : טוב לצרכן – טוב לעסק.